vineri, 29 aprilie 2022

Concediile utile pentru vechimea în muncă.


Pentru fiecare angajat din România există un plan de contributivitate la sistemul de pensii.

Dar în afară de aceste contribuții se țin cont și de concediile legale ale oricărui angajat român.

Există trei categorii importante de concedii luate în calcul ca și stagii de cotizare.

Din prima categorie face parte concediul de odihnă. Conform legislației în vigoare, un angajat are dreptul anual la cel puțin 20 de zile de concediu de odihnă. Conform Codului Muncii, acestea sunt considerate a fi stagii de cotizare în planul de pensii. Se iau în considerare chiar dacă de-a lungul unui an, angajatul beneficiază de mai mult de 20 de zile de concediu.

O a doua categorie de concediu este concediul medical pentru incapacitate de muncă. Acesta se acordă pe baza unui certificat medical emis de medicul de familie, în urma constatării unor probleme de sănătate care pot conduce un angajat în incapacitate temporară de muncă. Deși contractul de muncă este suspendat în timpul acestui concediu, este considerat stagiu de cotizare.

Concediile luate de părinți sunt considerate stagii de cotizare pentru planul de pensii, fiind încadrate in cea de-a treia categorie de concediu. Acestea sunt cele de creștere și de îngrijire minori, având mai multe subcategorii.

De pildă, concediul de risc maternal este luat în calcul ca și stagiu de cotizare. Conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 96/2003, părintele aflat în concediu de risc maternal primește 85% din media veniturilor din ultimele șase luni dinaintea concediului.

Concediul de maternitate este un alt concediu din cea de-a treia categorie. Astfel că mama care va sta în concediu va primi 85% din venituri.

A treia subcategorie îl reprezintă concediul paternal. În acest caz, doar tatăl va sta acasă, primind cinci zile lucrătoare. Zilele vor fi acordate în primele 8 săptămâni de viață ale nou-născutului, fiind plătit de angajator.

Ultimul tip de concediu util pentru vechimea în muncă este cel de creștere al copilului și care se acordă numai unuia dintre părinți, la latitudinea acestora. Perioada maximă de concediu este de doi ani, iar în cazul minorilor cu handicap este de trei ani. Părintele care va sta în concediu va primi de la angajator o indemnizație de 85% din veniturile nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei de naştere a copilului.

marți, 12 aprilie 2022

Program gratuit de accelerare, mentorat și atragere de investiții pentru startup-uri din România.


Se caută fondatori de startup-uri early-stage inovatoare, cu un produs minim viabil (MVP), cu potențial de scalare și/sau o echipă experimentată, care vor să ajungă la primul client plătitor sau să obțină o rundă de investiție.

Vor fi acceptate și startup-uri inovatoare care își propun să schimbe în bine modul în care se desfășoară viața acum.

Structura programului
Rubik Garage este un accelerator hibrid (online, dar și cu prezență fizică), în limba engleză, care va începe pe 18 mai.

Programul este împărțit în 3 faze, fondatorii fiind selectați pentru participarea la fiecare fază în funcție de evoluția lor:

1. Accelerator - 18 mai - 22 iulie, timp în care fondatorii participă la peste 60 de ore de workshopuri practice cu experți și sesiuni de feedback 1:1 de la mentori și investitori – toate cu scopul de a accelera dezvoltarea startup-ului în ariile esențiale.

Perioada de accelerare începe cu The Founders’ Bootcamp, în perioada 18 - 20 mai, unde fondatorii, echipa și mentorii din comunitatea Rubik Hub se întâlnesc pentru primele ateliere și sesiuni de mentorat.

Evenimentul va avea loc la Rubik Hub, în Piatra Neamț.

2. Demo Day - fondatorii își prezintă startupurile în fața a peste 100 de investitori, fonduri de investiții, parteneri și mentori.

3. Internaționalizare și investiții - fondatorii se pregătesc pentru ridicarea unei runde de investiții și scalare internațională.

În acest sens, startup-urile care vor progresa cel mai mult vor primi un pachet de beneficii pentru a-i sprijini să scaleze în piețe noi:
  • accesul gratuit la o conferință de startup-uri internațională,
  • un stand de prezentare pentru o expunere mai mare,
  • o călătorie de o săptămână în ecosistemul din piața vizată.
După Demo Day, experții în investiții din echipa și comunitatea Rubik Hub îi vor sprijini constant, la fiecare pas, cu partea operațională.

Ei devin, pentru următoarele 6 - 18 luni, departamentul de atragere de investiții al startup-urilor.

Așadar, fondatorii vor participa la o serie de workshopuri, un proces intens de match-making cu investitori relevanți și vor primi oportunități exclusive de pitching și sesiuni personalizate de feedback.

Cei interesați se pot înscrie AICI, până în 01 mai 2022, ora 23:59.

Selecția startup-urilor acceptate în accelerator va fi anunțată până pe 6 mai.

luni, 4 aprilie 2022

CarTracs, soluția DIGItală de monitorizare a flotei auto.


DIGI CarTracs reprezintă un serviciu complet pentru monitorizarea flotei auto, fiind destinat companiilor de orice dimensiuni și din orice domeniu de activitate.

URMĂRIRE LOCAȚIE VEHICULE DIN FLOTĂ PE HARTĂ ÎN TIMP REAL
HARTĂ TRASEU CU EVIDENȚIEREA PUNCTELOR DE STAȚIONARE A VEHICULELOR DIN FLOTĂ
FOAIE DE PARCURS: OPTIMIZARE COSTURI ȘI EFICIENTIZARE ACTIVITĂȚI
MANAGEMENT VEHICULE ȘI ASOCIEREA ACESTORA LA NIVEL DE UTILIZATORI

Pachetul conține soluție integrată: dispozitiv GPS + SIM + date mobile + aplicație software.

Costul/mașină + taxa de activare/mașină variază în funcție de numărul de mașini deținute de firmă:
  • Până la 10 mașini
  • Între 10 și 99 mașini
  • Peste 100 de mașini
Roaming opțional de 1 Euro/lună/mașină
Roaming date mobile în state din zona SEE (Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Croatia, Norvegia, Islanda, Lichtenstein) + Elvetia + Monaco

Contractul se încheie pe 24 luni.


Solicită oferta DIGI CarTracs AICI.
blacktech.ro

Postări populare