joi, 10 decembrie 2020

Aliatul tău din social media.


Ești specialist în promovarea online?

Ești freelancer și te ocupi de promovarea online?

Te-ai săturat de “export as” din Google Ads și Facebook Business Manager și import în Gsheet sau Excel?

Te-ai săturat să stai cu grijă dacă ai greșit vreo formulă când ai adăugat un cont nou sau un nou canal pentru un client?

Faci asta săptămânal, dar ai vrea să poți să o facă cineva zilnic și ție doar să-ți spună ce conturi au abateri și unde trebuie intervenit?

Vrei că munca ta să fie mai mult despre optimizare și eficientizare decât despre monitorizare și verificare?

Șterge cu buretele aceste probleme pentru tot restul vietii tale și bucură-te de Reefkig Budgets (RB). Este aplicația nominalizată la categoria Global Search Technology of the Year 2020, fiind o soluție folosită de profesioniști în marketingul online pentru monitorizarea și controlul bugetului planificat.

Soluția este folosită de agențiile de digital marketing și performance marketing de top pentru monitorizarea investițiilor în promovarea online.

Gata cu supraconsumul sau subconsumul! Gata cu campaniile uitate pornite! Gata cu grija pentru bugetul de promovare investit uniform, pentru că acum trebuie să te îngrijești să-l faci să aducă cât mai multe rezultate.

În cazul în care te identifici în cele ce urmează:

+ Ioana, este proprietara unui magazin online care desfasoara campanii pe Google sau Facebook si care este stresata de bugetul care se duce si in ciuda faptului ca are un oarecare feedback la nivel de comenzi inregistrare, apeluri primite, simte ca nu este ea cea care e in control asupra bugetului. De fiecare data este surprinsa de bugetul consumat. Ar vrea sa aiba ceva mai mult control si ar fi dispusa sa plateasca pretul corect pentru acest confort. Chiar si in relatie cu agentia care se ocupa de campanii, parca ar vrea sa arunce un ochi sau sa ii traga de maneca daca simte ca lucrurile nu se intampla conform planificarii.

+ Andrei, este specialist, freelancer care este certificat in Google Ads si are si ceva examene de certificare de la Facebook si ar vrea sa nu mai petreaca atat de mult timp pe taskuri triviale, cum ar fi managementul bugetului. Acesta poate ca lucrează in acelasi timp intr-o agentie si poate mai lucreze si ca freelancer pe cateva conturi mici. Timpul este cea mai mare problema a sa. Vrea sa investeasca mai mult pe optimizarea campaniilor si mai putin pe taskurile de rutina. Cea mai mare frica a sa este sa ramana cu buza umflata la finalul unei luni si sa ii fie rusine sa ii spuna Ioanei (clientului sau) ca a cheltuit cu 200 euro peste buget sau ca nu a investit decat 40% din bugetul stabilit. In acest scenariu trebuie sa inventeze motive si risca relatia cu Ioana. Nu vrea sa plateasca prea mult pentru acest confort pentru ca oricum acum nu prea face acest task si isi incearca norocul de la o luna la alta sau foloseste optiunile oferite de Google si Facebook de buget pe campanie, dar care nu ii permit control. Ar fi dispus sa plateasca pretul corect ca sa rezolve aceasta problema.

+ Mihai, este managerul unei agentii digitale si ar vrea sa castige ceva mai mult timp pentru echipa si sa fie mai mult in control asupra efortului pe care il fac oamenii din echipa sa pe ceea ce inseamna gestiunea bugetului. Ar vrea sa poata sa vina cu insight-uri pentru clientii a caror campanii le are in grija direct din stadiu de planificare. Raportarea este esentiala pentru el si ar vrea sa poata sa ofere instant un overview simplu de inteles unui client oricand pe parcursul unei campanii. Mihai isi doreste ca si specialistii dar si oamenii care vorbesc cu clientii sa fie constienti cand lucrurile merg conform planificarii. Mihai nu vrea ca echipa lui sa petreaca 10 min pe zi pe cont, pentru ca portofoliul de 50 de conturi ar face ca specialistii sa piarda o zi intreaga doar pe asta, indiferent daca consumul de buget functioneaza ca cel planificat, sau nu. Mihai vrea sa poata sa le ofere clientilor sai sansa sa aiba bugete diferite pe diferite campanii si sa gestioneze acest lucru conform unui buget planificat. Mai ales pentru acei clienti care au branduri care participa la bugetul campaniilor avand o contributie separata la buget. Mihai ar fi dispus sa plateasca pretul corect pentru a eficientiza departamentul si echipa.

+ Daniel, spre deosebire de Mihai, face parte dintr-o agentie de retea mare, in care poate avea in subordine 2-3 Mihai. Relatia cu clientul este mai importanta chiar decat rezulatele propriu-zise. Deja aici se folosesc solutii din retea si implementarea unei solutii noi ar ridica provocari. Insa faptul ca un utilizator poate avea acces diferit pe anumite conturi si campanii, faptul ca nu ar mai exista situatia in care o campanie este uitata pornita cand ea ar trebui sa fie inchisa si bineinteles, pentru ca discutam de bugete mari, interventia din timp rezolva abaterile mari in plus sau in minus si asigura continuitatea si o relatie buna cu clientii. Cei mai fericiti in echipa lui Daniel vor fi specialistii, printre care si Andrei si chiar Mihai care ar vrea sa inteleaga mai bine cum ar putea sa scape de taskurile astea pe care “oricum nu le fac pe cat de des ar trebui” si apoi pentru ca sunt taskuri plictisitoare si de obicei nimeni nu le apreciaza ca atare.

atunci profită de beneficiile Reefkig Budgets (RB):

☑ access la webinarii de sprijin cu întrebări și răspunsuri la probleme reale

☑ un curs bine structurat care te ajută să înțelegi de ce ai nevoie ca să beneficiezi la maxim de informațiile din RB

☑ o serie de podcasturi și interviuri cu specialiști care explică de ce e nevoie de o astfel de soluție

☑ tutoriale video despre cum să faci monitorizarea + asistență la setup-ul inițial pentru a nu-ți bate capul când decizi să începi

Totul cu scopul de a monitoriza eficient bugetul de promovare și a te putea axa pe ceea ce contează cel mai mult și anume eficientizarea și optimizarea promovării.

Varianta pentru freelanceri și specialiști poate fi accesibilă acum spre testare cu opțiunea “30 de zile sau îți dăm banii înapoi”, timp în care te vei convinge că e ce ai tu nevoie.

Freelanceri au o opțiune de plată inedită. Vei putea alege să plătești cât vrei, în funcție de cât aport a adus soluția pentru tine, oricât între 29 euro/luna și 99 euro/luna (minim 29 euro/luna).


PS. Ecosistemul online Reefkig.com include o suită de trei aplicații software menite să crească productivitatea și să ofere o "coloană vertebrală" logică și coerentă organizației în care este implementat:
  • Reefkig CRM (actual stadiu beta)
  • Reefkig Tasks (actual stadiu beta)
  • Reefkig Budgets (stadiu public live)
PPS. Nu uita! Toți cei care își activează o soluție de abonament plătit Reefkig Budgets beneficiază de trainingul de pe Udemy.

Curieri I Startup Ecommerce I Cum aleg firma potrivită?

Curieri, firme de curierat, servicii poștale, shipping, cuvinte pe care le auzim frecvent în domeniul ecommerce. Este cu siguranță una dintre cele mai importante etape, poate chiar cea mai importantă în ecuația unui magazin online. Indiferent de produsul pe care îl oferim, este obligatoriu ca acesta să ajungă la client; să ajungă repede și mai ales în siguranță (nedeteriorat).

Curieri: întrebări frecvente
Văd pe grupurile de antreprenori aproape în fiecare zi posturi cu următoarele întrebări: Cu ce curieri lucrați ? Ați mai pățit să…. ? De când lucrați cu… ? Care este cea mai bună firmă de curierat ? și lista întrebărilor continuă. Cu siguranță este în continuare una din marile provocări ale segmentului ecommerce.

Dacă ai un magazin online stabil cu peste 100 de livrări pe zi atunci probabil ai construit în timp o relație cu unul sau poate cu mai mulți curieri. Procentul de eșuare ( întârziere, deteriorare pachet, etc. ) în acest caz poate fi unul foarte mic din totalul de trimiteri. Le cunoști dezavantajele dar și avantajele.

Dacă ești la început de drum în segmentul ecommerce atunci o să ai mari bătăi de cap cu trimiterea coletelor la clienți: emoțiile începutului, costuri mari, eșuare livrări, un pachet distrus la care nu ai bifat asigurarea de 1% din valoare produsului, așteptat pe robot 15-45 de minute la callcenter să vezi ce s-a întâmplat și așa mai departe.

Cele mai cunoscute firme de curieri din România
Avem câteva. Unele care își îmbunătățesc permanent serviciul, altele care preferă să amâne dezvoltarea relației cu clientul (adică noi cei care trimitem colete).

Un lucru e cert, #Covid19 a propulsat afacerile firmelor de curieri cu ceva ani în avans. Acest aspect nu este neaparat rău dar poate fi dacă reacția acestor companii nu este pe măsură.

Haideți să vedem care sunt cele mai cunoscute firme de curierat din România.
DHL I TNT I Fan Courier I Urgent Cargus I NemoExpress I Sameday I DPD I GLS I

Cum taxează firmele de curieri
Pe teritoriul României, livrările plicurilor/coletelor sunt promise (nu și garantate prin penalități) de majoritatea companiilor într-un interval de 24 – 48 de ore. În aceste condiții companiile taxează aceste servicii în felul următor:

Primul kilogram – tariful de plic sau primul kilogram este fix și diferă în funcție de volumul de livrări; media tarifului fix ( primul kilogram ) este între 10 lei + TVA și 21 lei + TVA

Greutate – după primul kilogram, următoarele se taxează prin înmulțirea numărului de kilograme cu tariful negociat, media pe România este în jur de 1 leu + TVA

Greutate volumetrică – FedEx și UPS au introdus pentru prima dată în 2015 acest termen. Avem deja companii de curieri din țară care cer dimensiunile coletului ( pe lângă greutate ) ceea ce înseamnă că au și o formulă stabilită de calcul pentru greutatea volumetrică.

Kilometri adiționali – Da, chiar dacă suntem în anul dezvoltării acestor companii și majoritatea au sedii, livrări sau colaboratori peste tot, unele mai taxează kilometri suplimentari pentru anumite: comune, sate, localități.

Recomandare MyEbox: Firmele de curieri au început să auditeze, să verifice greutatea la mare parte din coletele pe care le transportă. Verificați bine greutatea fiecărui colet înainte de trimitere.

Platformele integrate de curieri sunt soluția pentru un startup ecommerce
Da, soluția pentru atunci când ești la început de drum este o platformă care integrează mai mulți curieri în același panou. În ultima perioadă au apărut mai multe astfel de soluții și consider că, indiferent de alegerea pe care o faci, aceasta este varianta perfectă.

Avantaje
  • panouri de administrare mult mai friendly decât a companiilor de curierat;
  • ai tarife corecte și la volum mic de expedieri, deoarece acestea sunt negociate de platforme cu fiecare firmă de curierat în parte;
  • posibilitatea de a alege la fiecare colet, compania de curierat, cu cel mai bun tarif în funcție de greutate, volum, destinație;
  • suport clienți mai rapid și mult mai eficient ( pe probleme legate de platformă, dar în unele cazuri și pe probleme legate de livrări, preluări, etc )
  • comenzile merg automat din aceste platforme către curieri
Dezavantaje
  • legătura directă, în caz de necesitatea apelării acestora, este tot pe direct (curierul zonei tale)
Exemple de platforme
  • Colete-Online.ro – integrare opt curieri
  • ecolet.ro – integrare patru companii de curierat
  • woot.ro – integrare șase companii de curierat
  • allpacka.ro – integrare șapte companii de curierat
  • google serch – căutați și alte companii
*Nu am dat linkuri. Scopul acestui mic ghid nu este acela de a face reclamă ci acela de a da recomanda startapurilor de ecommerce cum să livreze coletele. Alegerea uneia dintre acestea este o opțiune ce ține de preferințele fiecăruia.

Calin Pacurar | www.myebox.ro

miercuri, 9 decembrie 2020

BT Pay cu cele 17 beneficii.

1. Confirmi plățile online sigur și rapid
Vei putea confirma orice plata online direct de pe telefon folosind amprenta sau metoda de deblocare a telefonului. Astfel, orice tranzactie online se va face in siguranta. Afla mai mult

2. Activezi aplicatia fara drumuri la banca
Pe bune, zero contracte si drumuri la banca. Tot ce trebuie sa faci e sa descarci gratuit aplicatia din App Store si Google Play. Adaugi cardurile tale BT si non BT si esti pregatit pentru #EasyBanking.

Cat te costa? Acceseaza lista taxelor si comisioanelor.

3. Plateste cu telefonul
Nu e nevoie se te opresti din conversatia cu prietenii tai sau sa inchizi alte aplicatii pe care le folosesti cand vrei sa platesti cu telefonul. E suficient sa deblochezi telefonul si sa-l apropii de POS, fara sa deschizi aplicatia. Unlock & Pay – rapid si simplu :p si nu ti se va solicita codul PIN.

Poti sa vezi toate modalitatile de plata in setarile aplicatiei si e bine sa stii ca nu ai niciun comision cand platesti cu telefonul.*Poti plati cu telefonul daca ai functia NFC disponibila pe Androidul tau. Daca esti fan Apple cu un singur click iti trimiti cardurile din BT Pay in Apple Wallet si vei face plati cu telefonul la fel de simplu.

4. Invita Prietenii
Vestile bune trebuie date mai departe asa ca de acum iti poti invita prietenii in BT Pay.
Este asa de usor sa platesti cu telefonul, incat merita si altii sa se bucure de experienta.
Iar acum eu si prietenul nou adus in BT Pay, primim fiecare 30 lei pe card.

Asadar..
1. descarca aplicatia BT Pay folosind link-ul meu https://btpay.page.link/y2yt,
2. plateste cu telefonul in urmatoarele 7 zile si putem castiga amandoi cate 30 de lei.

Daca vrei detalii, gasesti regulamentul pe site-ul bănciiData limita campanie: 15.01.2021.

5. Open Banking
Daca ai card non-BT in app, poti sa-ti verifici si soldul sau tranzactiile. E simplu de tot – conectezi conturile tale online de la alte banci si vei vedea exact cum stai cu banii pe toatre cardurile tale.

Vei putea conecta contul de la ING, BCR si Revolut. Din nou #EasyBanking

6. Vrei sa trimiti sau sa soliciti bani de la un prieten?
Daca si prietenii tai au BT Pay, tot ce ai de facut este sa selectezi persoana sau persoanele din agenda telefonului si sa completezi suma pe care o trimiti sau o soliciti. Daca nu, e la fel de simplu sa le transferi bani prin IBAN.

Poti sa transferi bani si intre cardurile tale usor, dintr-o miscare.

7. Card digital? Da, orice card e prima data vizibil in BT Pay
Ce e un card digital? Este cardul tau nou emis, care are fix aceleasi caracteristici ca cel pe care-l vei primi fizic dupa o perioada. Orice card BT va ajunge prima data in BT Pay. Vei putea face absolut orice operatiune cu el – inclusiv retrageri de bani sau plati online.

8. Economiseste cu BT Pay. Cum?
De acum e usor sa urmaresti cum cheltuiesti banii. Vei vedea in aplicatie, pentru fiecare card in parte un grafic al cheltuielilor tale, pe domenii: utilitati, supermarket, transport, timp liber etc. Astfel iti va fi mai usor sa stii unde poti economisi.

9. Preia controlul asupra cardurilor tale, digital & fizic
Da, uneori vrei sa stii ca totul e in siguranta si in controlul tau. De acum, poti modifica limita tranzactiilor tale online si offline, retragerile de numerar de la bancomat si numarul de tranzactii care pot fi efectuate cu cardul.

10. Gestioneaza usor obligatiile de plata pe cardul tau de credit
Iti notezi in calendar cand trebuie sa-ti platesti obligatia lunara? De acum nu mai e nevoie. Poti sa setezi plata automata a obligatiilor lunare pe cardul de credit, la data scadentei sau poti plati cand vrei tu, pana la data scadentei, prin butonul special 'Alimenteaza cardul'.
Tu vei decide daca platesti suma minima obligatorie sau vei plati intreaga suma utilizata la finalul lunii anterioare, ca sa nu mai platesti dobanda.
Pe langa asta graficul te va ajuta sa vezi exact care e balanta si obligatiile de plata.
Totul, in timp real. Vezi istoricul tranzactiilor efectuate si cati bani ai direct pe telefon.

11. Imparte costul / Split the Bill
Ai iesit cu prietenii in oras si v-ati dat seama ca nu aveti cash? Ai luat un cadou si vrei sa imparti costul cu restul prietenilor? Tot ce ai de facut este sa platesti cu cardul si sa soliciti bani de la restul persoanelor, selectandu-le din lista contactelor din telefon. Suma poate fi impartita in mod egal sau se poate solicita suma diferita. Persoanele de la care soliciti bani trebuie sa foloseasca, de asemenea, BT Pay.

12. Transfera intre carduri
Fie ca vrei sa transferi bani de pe cardul tau non-BT in cel BT sau intre cardurile tale BT, ai optiunea te Transfer intre carduri. E simplu: alegi cardul de pe care vrei sa trimiti bani, iar apoi cardul pe care vrei sa-i trimiti.

13. Adauga card non-BT
De acum poti adauga carduri emise de alte banci din Romania.

Ce poti face cu ele in BT Pay?
Transfer instant de pe aceste carduri pe cardurile tale BT
Vei putea trimite bani instant prietenilor cu BT Pay

14. Retrage Cash
Vei putea genera un cod, care va putea fi folosit la orice ATM BT, pentru a retrage o anumita suma de bani. Aceasta functionalitate te ajuta in situatiile cand nu ai bancomate contactless si nu ai cardul la tine, dar ai neaparat nevoie de cash. Pentru ca uneori e musai :)


15. Sustine-ti ONG-ul preferat si doneaza
Acum e mai usor ca niciodata sa donezi pentru cauzele pe care le sustii. In BT Pay ai o lista de ONG-uri partenere catre care poti dona bani direct din cardul de debit, iar tranzactia nu este comisionata. Incurajam faptele bune!

16. Primesti oferte de la partenerii STAR si promotii la produsele BT direct pe telefon.

17. Premii in miscare
Conecteaza contul tau Fitbit, Google Fit sau Apple Health in aplicatie, sincronizeaza-ti pasii si poti debloca oferte BT si ale partenerilor. Ambitie - powered by BT Pay ☺
blacktech.ro

Postări populare