vineri, 30 octombrie 2020

Simplificări majore la înființarea firmelor ..


conform directivelor europene necesare a fi transpuse în România până în vara anului 2021.

Proiectul de lege inițiat de Ministerul Justiției trebuie să fie aprobat de Guvern, adoptat de Parlament, promulgat prin decret prezidențial și publicat în Monitorul Oficial pentru a se aplica.

1. Actul constitutiv se va întocmi online prin completarea unui formular-tip, cu opțiuni predefinite, care va fi disponibil pe site-ul Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC). Actul constitutiv formular-tip sau, după caz, cel individualizat, va fi semnat de către toți fondatorii sau de reprezentanții acestora cu semnătură electronică calificată.

2. Cererile de înregistrare și înscrisurile depuse în susținerea acestora, care sunt întocmite de avocați sau de notari publici, vor putea fi semnate de aceștia cu semnătură electronică calificată și transmise online.

3. Certificatele de înmatriculare și certificatele constatatoare vor putea fi emise și în format electronic, semnate cu semnătură electronică calificată/sigiliul electronic calificat.

Obligații care o să dispară:
4. Aici se face referire la mai multe chestiuni, printre care eliminarea cerinței de efectuare a vărsământului aportului la capitalul social al SRL-urilor la momentul constituirii (se va face etapizat), a acordului Secretariatului General al Guvernului și al autorităților locale pentru folosirea anumitor cuvinte în denumire (verificarea va fi făcută intern la ONRC), a depunerii dovezii rezervării denumirii, a depunerii unor declarații pe propria răspundere și a cerinței depunerii specimenului de semnătură pentru reprezentanții legali.

NOU: Ocupația de registrator de la ONRC:
5. Registratorii vor reprezenta personalul de specialitate juridică, învestit să exercite un serviciu public de interes general.
Accesul în profesie se va face pe bază de examen sau concurs, iar numirea și eliberarea din funcție va fi făcută de directorul general al ONRC.
Registratorul va răspunde disciplinar, civil și penal pentru faptele sale.

6. Înregistrarea în registrul comerțului se va face în baza controlului de legalitate făcut de un registrator. Această persoană se va ocupa de controlul prealabil înregistrării companiilor, dar și de fuziuni, divizări, dizolvări și radieri.

Accesul online la informațiile despre firme, chiar și despre cele din alte state UE:
7. Documentele și informațiile referitoare la persoanele fizice și juridice înregistrate în registrul comerțului se vor arhiva și în format electronic pentru a permite furnizarea rapidă de copii electronice, certificate de pe actele prezentate (chiar dacă acestea au fost depuse în format tipărit).

8. O să devină disponibile mai multe date în registru. De exemplu, cele referitoare la sucursale (în registrul sucursalei, date despre societatea-mamă dintr-un alt stat membru și, invers, în registrul societății-mamă, informații despre sucursală).

Odată intrat în vigoare, proiectul de lege va înlocui prevederile actuale ale Legii 26/1990 (Legea ONRC), cele ale Legii 359/2004 (simplificarea formalităților de înregistrare a persoanelor fizice și juridice) și cele ale Ordonanței de urgență 116/2009 (unele măsuri privind înregistrarea la ONRC).

Sursa: AvocatNet.ro

joi, 29 octombrie 2020

Google Pay pentru eCommerce din RO.


Google Pay (GPay) este un serviciu de plati cu telefonul mobil, smart watch-uri si bratari smart, precum si de gestiune a cardurilor bancare pe care Google il pune la dispozitie celor interesati.

Concret, daca telefonul tau are NFC (Near Field Communication), poti merge la cumparaturi fara sa-ti iei cardurile cu tine.

Mod de utilizare
1. Instalam Google Pay din magazinul de aplicatii Google Play.
2. Deschidem aplicatia si apoi inrolam un card cu care se poate plati contactless (e.g. cardul Revolut).
3. Cand vrei sa platesti la POS, deschizi aplicatia Google Pay, activezi NFC si apropii telefonul de POS.

Google Pay este facil si in cazul platii pentru cumparaturile online. Are functionalitatea Autofill, fara sa mai fie nevoie de a completa intotdeauna datele cardurilor.

Permite si autentificarea pe baza de amprenta, cod, deblocare faciala.

De retinut
1. Nu va mai fi solicitat codul PIN pentru plati mai mari de 100 de lei.
2. Permite stocarea de carduri virtuale intr-un portofel digital.

Cardurile pot fi adaugate facandu-le o poza sau introducand manual datele lor.

Primele banci din Romania care vor folosi G-Pay vor fi:
  • Banca Transilvania
  • Unicredit
  • ING
cu beneficii faine si pentru utilizatorii Revolut.

Afla mai multe detalii despre Google Pay pentru eCommerce de aici.

Avem verde la un shopping fain din 17 Nov. 2020 💚

miercuri, 14 octombrie 2020

CV Perfect, un serviciu unic de redactare CV-uri si scrisori de intentie.

Probabil te vei intreba ce poate fi asa de interesant si sofisticat la analiza unui CV. Mai degraba vei spune ca realizarea unui CV da mai multa bataie de cap decat o simpla analiza a acestuia.

Intr-adevar, la prima vedere, analiza unui CV poate fi un lucru nesemnificativ si lipsit de interes, dar odata cu cresterea importantei acordate resursei umane de calitate, analiza unui CV devine o treaba complicata si de cele mai multe ori este realizata de specialisti in domeniu.

Exista doua tipuri de candidati care isi intocmesc CV-urile:
1. unii omit aspecte care i-ar putea pune intr-o situatie nefavorabila,
2. altii au tendinta de a-si supraevalua realizarile pentru a pune mana pe un anumit post.

Din acest motiv este necesara analiza CV-ului prin prisma unui ochi format in vederea descoperirii tuturor inexactitatilor care ar putea duce la intervievarea unui candidat nepotrivit din start.

Impresia lasata de CV si atenta analiza a acestuia va formula primele intrebari pe care se va construi interviul de angajare, structura tuturor informatiilor din CV reflectand o imagine de ansamblu asupra persoanei ce urmeaza a fi chemata la interviu.

cv-perfect.ro

In analiza unui CV trebuie tinut cont de:
• Concizie
• Informatii complete
• Date referitoare la profesie, studii, activitati desfasurate
• Prezentarea domeniilor de competenta si de interes
• Adaptarea la scopul postului in cauza

Chiar daca candidatul mentioneaza date despre joburile anterioare si acestea nu sunt relevante pentru dumneavoastra, nu trebuie sa le dati importanta deoarece trebuie sa urmariti exact ceea ce presupune postul pentru care a fost trimis CV-ul.

Analiza atenta a CV-ului trebuie sa ajute la formarea unei prime impresii despre personalitatea candidatului, aptitudinile si competentele acestuia, evolutia carierei profesionale, precum si dorinta de a se perfectiona continuu.

O mare importanta o au referintele din cadrul unui CV sau fostii angajatori care pot furniza informatii relevante despre candidat.

Asadar, analiza atenta si obiectiva a unui CV va scuti angajatorul si in cele din urma candidatul de un interviu care poate nu trebuie sa aiba loc din cauza unor informatii incompatibile ale candidatului cu pozitia pentru care a trimis CV-ul.

Din acest motiv a fost creat CV Perfect, un serviciu unic de redactare CV-uri si scrisori de intentie.

100% personalizat si adaptat nevoilor clientilor care cauta o oportunitate de angajare in job-ul dorit ..

☑ CV Perfect te asigura ca intri pe lista scurta a candidatilor invitati la interviu.

☑ CV Perfect iti ofera serviciul profesional de redactare CV si Scrisoare de Intentie si te pregateste pentru interviu astfel incat sa iti maximizezi sansele de reusita.

☑ CV Perfect iti sta alaturi si te sfatuieste in legatura cu dezvoltarea carierei tale.

cv-perfect.ro

Ai muncit în străinătate? Află detalii despre pensia ta din RO.

Persoanele care sunt interesate de achiziționarea vechimii nu pot apela la mecanismul apărut recent în cazul în care au realizat stagii de cotizare în alte țări. Mecanismul respectiv se aplică numai pentru perioadele în care nu s-a cotizat deloc sub nicio formă.


Conform celor stabilite la finalul lunii septembrie, OUG 163/2020 permite persoanelor fizice să cumpere vechime pentru pensie, în baza unui contract încheiat cu casa teritorială de pensii, ce poate acoperi cel mult șase ani.

Totuși, acest lucru nu este permis mereu. Cei ce au avut calitatea de asigurat într-un stat membru al UE sau în alte state cu care România are acorduri în domeniul securității sociale nu pot apela la acest sistem.

În ce situații nu poate fi achiziționată vechimea
Este vorba despre plata contribuției de asigurări sociale pentru perioade de cel mult șase ani, în care „persoana nu a realizat stagiu de cotizare sau stagiu asimilat stagiului de cotizare în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia, în țară, în statele membre ale Uniunii Europene sau în alte state cu care România aplică instrumente juridice internaționale în domeniul securității sociale”.

Cei ce au lucrat în străinătate nu pot plăti contribuții de asigurări sociale pentru perioadele în care au fost acoperiți în alt stat. Sunt vizați atât cei care au lucrat într-o țară din UE sau în altă țară cu care România a semnat acorduri în domeniul securității sociale.

Conform legislației în vigoare, perioadele de peste un an lucrate în străinătate pot fi adăugate la stagiul de cotizare minim din România. Din acest motiv, persoanele care doresc să acopere o lipsă în stagiul de cotizare nu pot face acest lucru pentru perioade în care plăteau, chiar dacă în alt stat, contribuții pentru pensii.

De asemenea, legat de pensia internațională, autoritățile române sunt cele care se ocupă de stabilirea pensiei pentru toate perioadele lucrate în celelalte țări. În acest sens, casa de pensii este cea care trebuie să se ocupe de toate calculele ori de solicitarea informațiilor necesare din țările respective.

Condițiile pentru achiziționarea vechimii
Trebuie menționat că procesul de calculare al pensiei ține cont de o singură plată pentru perioada respectivă, ceea ce înseamnă că nu ajută cu nimic dublarea plății pentru aceeași perioadă.

Condițiile actuale pentru achiziționarea vechimii pentru pensie se vor aplica doar până la sfârșitul lunii august 2021, deoarece, de la 1 septembrie 2021, actuala Lege a pensiilor, care este Legea 263/2010, va fi înlocuită de Legea 127/2019, care conține deja măsura.

Sursa: Capital
blacktech.ro

Postări populare