luni, 22 noiembrie 2021

Vrei 15.000 EURO/fermă? Depune cererea la AFIR până vineri, 26 nov. 2021.


Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) primește cererile de finanțare pentru submăsura 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici.

Prin această submăsură, micii fermieri pot să obțină finanțări nerambursabile în valoare de 15.000 euro, prin care să își dezvolte fermele.

Submăsura 6.3 are un buget total de 87 de milioane de euro și este deschisă încă din 27 august 2021.

Fermierii care doresc să mai depună cereri de finanțare la AFIR mai au timp să o facă până în data de 26 noiembrie, ora 16:00.

Pragul de calitate pe care trebuie să îl îndeplinească în această etapă este cel mai scăzut, de numai 15 puncte.

Precizăm că se mai pot depune proiecte în valoare de peste 50 de milioane de euro până la atingerea plafonului financiar, așa că platforma AFIR mai are posibilitatea de înscriere pentru mii de cereri pe această submăsură.

Reamintim că pentru a putea accesa submăsura 6.3, exploataţia agricolă trebuie să îndeplinească următoarele condiţii obligatorii:
  • să aibă o dimensiune economică cuprinsă între 4.000 – 11.999 S.O. (valoare producţie standard)
  • să fie înregistrată cu cel puțin 24 de luni înainte de solicitarea sprijinului, în Registrul Unic de Identificare – APIA și/ sau în Registrul Național al Exploatațiilor – ANSVSA, ANZ, sau la Primărie în Registrul agricol, de către solicitant:
    • în nume propriu (persoană fizică) sau
    • sub forma de organizare eligibilă pentru accesarea sprijinului prin submăsura 6.3.

Serviciul de chat al ANAF destinat contribuabililor, disponibil de astăzi.


Agenția Națională de Administrare Fiscală a lansat CHAT, un nou serviciu electronic disponibil pe www.anaf.ro, începând de astăzi, 22.11.2021. Acest serviciu se află în fază de testare până la sfârșitul anului și poate fi accesat aici: https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/contact/call_center

Pentru a beneficia de îndrumare și asistență prin Call-center, puteți contacta ANAF la numărul de telefon 031.403.91.60, astfel: Luni - Joi: 8.30 - 16.30 | Vineri: 8.30 - 14.30

Îndrumarea și asistența contribuabililor/plătitorilor constau în furnizarea de informaţii cu caracter general în legătură cu modul în care aceștia trebuie să procedeze pentru a beneficia de un drept fiscal sau pentru a se conforma unei obligaţii fiscale de declarare sau de plată.
În cazul în care în timpul convorbirii telefonice se constată că pentru îndeplinirea obligaţiei fiscale contribuabilul/plătitorul are nevoie de asistenţă în vederea accesării unor servicii disponibile pe portal-ul ANAF, acesta este îndrumat să contacteze Call-center-ul prin intermediul serviciului de chat disponibil pe portal-ul ANAF. În acest sens contribuabilul/plătitorul completează datele de identificare solicitate de acest serviciu.
În situaţia în care contribuabilul/plătitorul solicită prin intermediul serviciului de chat alte informaţii decât cele referitor la serviciile oferite pe portal-ul ANAF, acesta este îndrumat să solicite îndrumare şi asistenţă prin celelalte modalităţi de oferire a asistenței contribuabililor.
Prin intermediul Call-center-ului nu sunt oferite informații în domeniul contabil.
În situația în care în timpul convorbirii telefonice, agenții Call-center constată că problematica expusă prezintă un grad ridicat de complexitate vă vor îndruma în mod corespunzător către alte canale prin care puteți obține informațiile de care aveți nevoie.

Informații cu privire la situația fiscală proprie, supuse secretului fiscal, puteți obține din Spațiul Privat Virtual.

Îndrumarea şi asistenţa oferite contribuabililor /plătitorilor nu includ furnizarea de informații care se încadrează în una dintre categoriile următoare:
a) informații de interes public solicitate în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare;
b) informații prin care se sugerează sau se prezintă modalități de optimizare a sarcinii fiscale;
c) informații care contravin secretului fiscal;
d) informații solicitate în perioada în care contribuabilul este supus controlului fiscal și în legătură cu impozitele, taxele, contribuțiile și alte venituri ale bugetului general consolidat care fac obiectul controlului fiscal;
e) informații în legătură cu soluționarea unor problematici care fac obiectul unor contestații formulate împotriva actelor administrative fiscale;
f) informații în legătură cu soluționarea unor problematici care fac obiectul litigiilor aflate pe rolul instanțelor judecătorești sau asupra cărora se efectuează cercetări penale sau disciplinare;
g) elaborarea de monografii contabile solicitate de operatorii economici;
h) informații care nu intră în sfera de competență a MF și/sau ANAF;
i) materiale de presă sau pentru uz didactic, cum sunt, fără a se limita la, cele pentru lucrări de licență, proiecte de cercetare, master, doctorat;
j) alte informații a căror furnizare este interzisă, conform legislației în vigoare.

Sursa: ANAF
blacktech.ro

Postări populare