miercuri, 28 aprilie 2021

Cardul de credit CEC Bank, acordat integral online, cu până la 24 de rate fără dobândă.

CEC Bank a lansat un card de credit acordat integral online, cu până la 24 de rate fără dobândă, pentru tranzacţiile de la orice comerciant din lume.

Pentru lansarea cardului de credit 100% online, CEC Bank a colaborat cu start-up-ul românesc FintechOS şi cu compania de consultanţă Deloitte.

Acest card poate fi obţinut în mai puţin de o oră, fără drumuri la bancă, mai rapid decât în varianta clasică, în care procesul de contractare durează 2-3 zile.

Prin CEC_IN - magazinul virtual al CEC Bank sunt disponibile două tipuri de carduri de credit: Visa Affinity şi Visa Platinum, prin care pot fi contractate sume de până la 60 000 lei, respectiv 100 000 de lei.

Celor care îşi fac card de credit 100% online, CEC Bank le oferă acces la Mobile Banking prin intermediul pachetului Bun Venit.

În cazul celor care nu optează pentru sistemul de rate fără dobândă, banca oferă o perioadă de graţie de până la 59 de zile, iar suma minimă de rambursat este de doar 2,5% din suma datorată.

Dobânda este de 13,09% pe an (IRCC+11,42%), fiind datorată doar pentru sumele utilizate din limita de credit şi care nu sunt rambursate până la data lunară de scadenţă.

Cardurile pot fi folosite inclusiv pentru plăţi cu telefonul mobil sau cu ceasul smart prin CEC Pay, Google Pay, Apple Pay, Garmin Pay sau, Fitbit Pay.

În cadrul platformei CEC_IN sunt folosite o serie de tehnologii inovative cum ar fi recunoaşterea automată a datelor (OCR), preluarea automată a acestora în sisteme şi recunoaşterea facială liveness, precum şi un mod automat de analiză şi decizie.

Pentru a intra în posesia unui card de credit 100% online, Visa Affinity sau Visa Platinum de la CEC Bank, cei interesaţi trebuie să parcurgă un flux online simplificat, care durează doar câteva minute: clientul selectează suma dorită, oferă informaţii despre situaţia financiară şi statutul profesional, îşi introduce datele de identificare şi intră într-un apel video cu un reprezentant al băncii.

Verificarea eligibilităţii, inclusiv interogarea veniturilor la ANAF şi a istoricului de creditare, se realizează automat, iar acordurile din partea clientului sunt semnate electronic. În cazul unui răspuns pozitiv, contractul se generează pe loc şi este semnat tot electronic.

În plus, CEC Bank le oferă celor care contractează un card de credit online acces la Mobile Banking şi la un cont curent, astfel încât relaţia cu banca să se poată derula în continuare 100% online, inclusiv în ceea ce priveşte rambursarea ratelor.

Sursa: CEC Bank

luni, 26 aprilie 2021

Programul RABLA, de astăzi, cu bonusuri și bani mai mulți pentru mașinile electrice/hibrid.


Programul RABLA Clasic
În 2021 s-au alocat 440 de milioane de lei, cu numeroase avantaje și bonusuri
  • Prima de casare crește de la 6.500 de lei la 7.500 de lei
  • ecobonus în valoare de 1.500 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, exceptând motocicletele, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 96 g CO_2/km NEDC în regim de funcţionare mixt, conform informaţiilor înscrise în COC, sau echipat cu motorizare GPL/GNC;
  • ecobonus în valoare de 1.500 de lei în cazul în care în COC este înscrisă şi cantitatea de emisii de CO_2 conform standardului WLTP, pentru autovehiculul nou exceptând motocicletele, al cărui sistem de propulsie generează maximum 105 g CO_2/km NEDC în regim de funcţionare mixt, sau echipat cu motorizare GPL/GNC;
  • ecobonus în valoare de 1.500 de lei în cazul în care în COC este înscrisă doar cantitatea de emisii de CO_2 conform standardului WLTP, se acordă pentru autovehiculul nou, exceptând motocicletele, al cărui sistem de propulsie generează maximum 124 g CO_2/km WLTP în regim de funcţionare mixt;
  • ecobonus în valoare de 3.000 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, exceptând motocicletele, echipat cu sistem de propulsie hibrid.
  • Ecobonusurile se pot cumula în cazul în care mașina nouă îndeplinește ambele condiții, ajungându-se astfel la o reducere de 12.000 de lei din prețul total al autovehiculului nou.
  • Pentru achiziționarea de motociclete noi în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat, se acordă o primă de casare de 5.500 de lei.
  • Valabilitatea notei de înscriere în cadrul Programului Rabla Clasic a fost extinsă la 150 de zile de la data emiterii, timp în care beneficiarii vor derula toate procedurile specifice de achiziție a autoturismului nou.
  • O altă modificare vizează posibilitatea ca primele de casare să fie transferate între toate tipurile de persoane fizice sau juridice. Această schimbare va permite accesarea programului și de către cei care nu au o mașină veche de casat.
IMPORTANT DE REȚINUT
A fost introdusă interdicția de înstrăinare a autovehiculelor nou achiziționate în cadrul programului, precum și obligativitatea restituirii finanțării în cazul nerespectării acestei interdicții.

Programul RABLA Plus are parte de 400 de milioane de lei pentru cele două tipuri de ecotichete acordate:
  • 45.000 de lei pentru mașinile full electrice
  • 20.000 de lei pentru mașinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou.
Pentru achiziționarea unui autovehicul electric vei beneficia atât de prima de casare acordată prin Programul Rabla Clasic, în valoare de 7.500 de lei, cât și de ecotichetul alocat în cadrul Programului Rabla Plus.

S-a decis majorarea cuantumului finanțării pentru motociclete electrice la 5.500 de lei, iar cine dorește să achiziționeze o motocicletă electrică și predă o mașină uzată, ecotichetul se poate cumula cu prima de casare în valoare de 5.500 de lei.

Valoarea cumulată a ecotichetului și a primei de casare nu poate depăși 50% din valoarea de achiziție a motocicletei electrice.

Valabilitatea notei de înscriere în cadrul Programului Rabla Plus a fost extinsă la 240 de zile de la data emiterii, timp în care beneficiarii vor derula toate procedurile specifice de achiziție a autoturismului nou.

Iată Lista producătorilor validați care au semnat CONTRACTE DE PARTICIPARE IN VEDEREA DECONTARII în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic 2020-2024 - sesiunea 04.03.2020-31.10.2024, ACTUALIZATA la 17.03.2021

Programul RABLA Electrocasnice va debuta în Mai.

vineri, 9 aprilie 2021

Ghid pentru persoanele fizice care vor să opteze pentru plata CAS şi CASS.

Perioada în care o persoană lucrează cu contract individual de muncă reprezintă vechime in muncă și, automat, stagiu de cotizare pentru pensie.

Pentru a putea beneficia de pensia pentru limita de vârstă, fiecare persoană trebuie să îndeplinească stagiul minim de cotizare precizat de lege. Iar pentru a beneficia de pensie înainte de a atinge vârsta standard de pensionare (pensia anticipată sau pensia anticipată parțială), fiecare persoană trebuie să îndeplinească stagiul complet de cotizare prevăzut de lege.

Dacă o persoană a fost angajată la un moment dat cu un contract individual de muncă cu timp parțial, stagiul de cotizare pentru pensie este calculat la fel ca în cazul unui contract individual de munca cu normă întreagă.

Indiferent de tipul de contract, cu normă întreagă sau parțială sau contract pe perioadă determinată/nedeterminată, stagiul de cotizare la pensie este calculat în funcție de perioada în care salariatul a avut incheiat un contract de muncă.

Potrivit Legii nr. 263/2010, stagiul de cotizare este reprezentat de perioada de timp pentru care au fost datorate contribuții de asigurări sociale pentru pensie. De asemenea, stagiul de cotizare este și perioada de timp pentru care asigurații cu declarație individuală de asigurare sau contract de asigurare socială au datorat și plătit contribuții de asigurări sociale pentru pensie.

Din acest motive, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat pe site-ul său un Ghid privind persoanele fizice care optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale şi asigurări sociale de sănătate care aduce clarificări legate de plata opţională a contribuţiei la asigurările sociale (CAS) sau contribuţiei pentru asigurările sociale de sănătate (CASS) pentru persoanele care nu sunt obligate la plată.

Conform ghidului, persoanele fizice care realizează venituri din activităţi independente şi venituri din drepturi de proprietate intelectuală din una sau mai multe surse şi/sau categorii de venituri, care au estimat pentru anul curent venituri nete a căror valoare cumulată este sub plafonul minim de 12 salarii minime brute pe ţară, în vigoare la termenul de depunere a Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele, pot opta pentru plata contribuţiei de asigurări sociale.

Pentru plata CAS şi CASS, prin opţiune, trebuie depusă declaraţia unică la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), până în data de 25 mai, pentru persoanele care nu depăşesc plafonul de 27.600 de lei.

În anul 2021 salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată este de 2.300 lei lunar.

Persoanele fizice care optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale îşi aleg o valoare, reprezentând baza de calcul al contribuţiei de asigurări sociale, cel puţin egală cu 12 salarii de bază minime brute pe ţară, care constituie "venitul ales".

Iată exemplul oferit din ghid pentru calculul CAS:
O persoană fizică estimează pentru anul 2021 venituri nete a căror valoare cumulată este sub plafonul minim de 12 salarii minime brute pe ţară (plafon anual este de 27.600 lei), dar optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale pentru anul curent la un venit ales de 30.000 lei.

Contribuţia de asigurări sociale datorată va fi în sumă de 7.500 lei, respectiv 30.000 X 25%. În situaţia în care venitul net anual cumulat realizat de contribuabil la 31.12.2021 va fi peste plafonul anual de 27.600 lei (12X2.300), spre exemplu în sumă de 50.000 lei, nu se procedează la regularizarea contribuţiei de asigurări sociale întrucât baza anuală de calcul al contribuţiei de asigurări sociale o reprezintă venitul ales de contribuabil (în exemplu dat de 30.000 lei), care este mai mare decât nivelul a 12 salarii minime brute pe ţară.

Iată exemplul oferit din ghid pentru calculul CASS:

Cota de contribuţie de asigurări sociale de sănătate este de 10%.

O persoană fizică nu realizează venituri în anul 2021, dar optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.

Stabilirea contribuţiei de asigurări de sănătate:

a) valoarea salariului de bază minim brut pe ţară în anul 2021 este de 2.300 lei.

b) data la care se depune declaraţia - 1 februarie 2021. Persoana va fi asigurată 12 luni începând cu 1 februarie 2021.

c) stabilirea bazei de calcul al contribuţiei

2.300 lei x 6 luni = 13.800 lei

d) determinarea contribuţiei de asigurări sociale de sănătate

13.800 lei x 10% = 1.380 lei

Termenul de plată a contribuţiei de asigurări sociale este până la data de 25 mai, inclusiv a anului următor celui pentru care se datorează contribuţia. Persoanele fizice pot efectua plăţi reprezentând contribuţia de asigurări sociale datorată, oricând până la împlinirea termenului de plată.

Poţi consulta ghidul integral AICI.
blacktech.ro

Postări populare